APSolar Zakelijk

KIA regeling

Voor zonnepanelen

De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, voor het gemak afgekort tot de KIA regeling, is door de Nederlandse overheid geïntroduceerd om ondernemers te stimuleren om te investeren in bedrijfsmiddelen. Hierdoor kunt u tot wel 28% van uw investering in zonnepanelen extra van uw fiscale winst aftrekken. De hoogte van de totale aftrek is gebaseerd op uw totale investering in bedrijfsmiddelen, dus andere investeringen tellen hiervoor mee.

We leggen u graag uit wat de KIA regeling voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen inhoudt en geven u een indicatie van de hoogte van uw aftrek. APSolar begeleidt u bij de aanschaf van zonnepanelen van begin tot eind. Stel ons gerust uw vragen over de geldende subsidies en regelingen.
Array

Wat is de KIA regeling?

Iedere ondernemer krijgt jaarlijks te maken met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Dit houdt in dat u jaarlijks een deel van de kosten voor bedrijfsmiddelen kunt aftrekken van uw fiscale winst. Ook zonnepanelen vallen hieronder. Het bedrag dat u terugkrijgt, is afhankelijk van de hoogte van uw totale investering. Dit zijn alle uitgaven bij elkaar opgeteld. Bij bedragen onder de € 2.400,- of boven de € 328.721,- is de teruggave 0%. Voor bedragen hier tussenin kunt u gebruikmaken van de KIA regeling.

KIA 2021: een overzicht

In de onderstaande tabel leest u eenvoudig af welk bedrag u mag aftrekken van uw totale winst. Neem hiervoor het totale investeringsbedrag van het volledige jaar.

Investering Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Tot € 2.400 0%
€ 2.401 t/m € 59.170 28% van het totale investeringsbedrag
€ 59.171 t/m € 109.574 € 16.568
€ 109.575 t/m € 328.721 € 16.568 met een vermindering van 7,56% van het deel boven de € 109.574
Meer dan € 328.721 0%

Bron: Belastingdienst.nl

KIA regeling: voor zonnepanelen en meer

De KIA regeling is er niet alleen voor de aanschaf van zonnepanelen. U kunt deze regeling aanvragen voor alle investeringen in bedrijfsmiddelen voor uw onderneming. We raden u aan te overleggen met uw boekhouder welke investeringen u het beste op welk moment doet. Soms is het uitstellen of vervroegen van een bepaalde investering een verstandige keuze.

De KIA regeling combineren met andere subsidies

In het geval van zonnepanelen kunt u de KIA regeling combineren met andere subsidies, zoals de EIA subsidie. Hiermee wordt het rendement op uw investering in zonnepanelen nóg aantrekkelijker.

Meer informatie over zonnepanelen en regelingen

Er zijn verschillende subsidies en regelingen voor de aanschaf van zonnepanelen. We begrijpen het als u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wilt u graag meer informatie over zonnepanelen, subsidies en regelingen? Neem gerust contact op met onze experts. We kennen ons vakgebied door en door en helpen u graag. Vul het contactformulier in of maak gebruik van de onderstaande knoppen.
Array